Rehabilitering

Oversigt

  1. ← Borger

GODE RÅD TIL MENNESKER MED LIVSTRUENDE SYGDOM

Hvis du har problemer med hverdagens aktiviteter, er der mange ting, du selv kan gøre og nogle, du kan få hjælp til fra din kommune. Prioriter og planlæg hverdagen i forhold til dine ressourcer og energi i forhold til det, der er vigtigst for dig.

Det kan du fx gøre ved at:

  • Tage pauser, så du har kræfter til at gøre de ting, du gerne vil.
  • Gør de vigtigste ting, mens du har kræfter til det – og vent med andre ting.
  • Henvend dig til din kommune, hvor fx en ergoterapeut kan give dig forskellige tips og tricks og rådgive dig til de hjælpemidler, som er velegnet til dig.

REHABILITERING OG PALLIATION TIL MENNESKER MED KRÆFT

Flere og flere mennesker lever med en uhelbredelig kræftsygdom, og mange af dem ønsker at blive i eget hjem så længe som muligt. Hvordan hjælper vi mennesker til livskvalitet også i den sidste del af livet? Det er fokus i et stort forskningsprojekt “Aktivitet, kræft og livskvalitet i eget hjem”.

Læs mere i formidlingsrapporten: Aktivitet, kræft og livskvalitet i eget hjem (åbner som i-paper)

Læs mere om Aktivitet, kræft og livskvalitet-projektet

REHABILITERING TIL KVINDER MED BRYSTKRÆFT

Hvis du har eller har haft brystkræft, så er det vigtigt at komme godt i gang med rehabilitering. På hjemmesiden Sundhed.dk finder du videoer, der hjælper dig til træning, til yoga og til mindfulness.

Du finder også “spørgsmål & svar” fra en række fagpersoner om genoptræning i forbindelse med brystkræft, og du kan læse om andres oplevelser og erfaringer.

Besøg www.Sundhed.dk

REHABILITERING TIL MENNESKER MED HJERTESYGDOM

Mennesker med kompleks hjertesygdom har oftes brug for rehabilitering, men der findes meget lidt viden på området. REHPA har i samarbejde med bl.a. Rigshospitalet gennemført et stort forskningsprojekt “CopenHeart”, som har givet os værdifuld viden.

Læs om CopenHeart i formidlingsrapporten: “Rehabilitering hjælper hjertepatienter til at leve livet igen” (åbner som i-paper)

Læs mere om projektet CopenHeart