Spring til hovedindhold

Samtaler om døden – filosoffens perspektiv

Skal vi tale om døden? Eller skal vi helst lade være? Og hvis vi så skal, hvorfor skal vi gøre det, og hvordan skal det gøres? Hvornår er det passende og meningsfuldt? Og hvem skal vi tale om døden med? Der er som regel mange (og store) spørgsmål, når det handler om døden, og ofte meget få svar.

Foredraget præsenterer et filosofisk perspektiv på døden, hvilket i al væsentlighed er en spørgende tilgang.

Hvad, hvor og hvornår er døden, og hvordan erkender vi døden? Hvordan kan vi tale om døden, og hvordan forholder vi os til denne samtale? Hvordan kan og bør vi vurdere døden som god/ond, smuk/grim, værdig/uværdig, og hvilke forskelle er der mellem en vurdering af egen død til forskel fra andres?

Gennem foredraget behandles flere af disse filosofiske spørgsmål, hvilket sker på en måde, så alle kan være med i en dialog.

Om Jacob Birkler

Jacob Birkler er filosof med ph.d. i medicinsk etik. Han var formand for Det Etiske Råd fra 2010-2016. I dag er han underviser på flere sundhedsuddannelser og forfatter til en lang række bøger om filosofi og etik i sundhedsvæsenet.

Jacob er desuden repræsentantskabsmedlem i Landsforeningen Liv&Død.

Praktisk information

Medlemmer hos Landsforeningen Liv&Død får 20 % rabat på foredragene. Er du medlem? Skriv til info@livogdoed.dk og få tilsendt en rabatkode.

Tilmeld dig på Landsforeningen Liv&Døds hjemmeside

Læs om hele foredragsrækken

Til top