Spring til hovedindhold

Temadag: Familiesygepleje til Kræftpatienter

Temadagen den 18. maj 2021 sætter fokus på familiesygepleje til kræftpatienter

Formål

FSK ønsker på dette års temadag at sætte fokus på familiesygepleje til Kræftpatienter. Det var også temaet for temadagen i 2020, som vi desværre gik glib af på grund af COVID 19. Netop fordi det er en tid med udfordringer i forhold til antal besøgende og max antal deltagere til samtaler osv i forbindelse med indlæggelser, synes emnet at være præcist lige så aktuelt som i 2020.

Når et menneske rammes af kræft, rammes hele familien. I forbindelse med behandling og pleje er der primært fokus på patienten. Studier viser at sygeplejersken spiller en vigtig rolle i inddragelse af familien. Hvad er det særligt at sygeplejersken skal have fokus på i dette komplekse samspil mellem sundhedsvæsnet, patient og pårørende? Indsatsen handler om at aktivere hele patientens netværk, særligt de ydre cirkler af mennesker, som familien ikke har tænkt på eller haft overskud til at kontakte. Hvorfor er det vigtigt og hvad betyder det for patient, pårørende og sygeplejersken at vi får dette perspektiv af sygeplejen inddraget i hverdagen?

FSK vil med denne dag skabe rammerne for kompetenceudvikling inden for dette komplekse felt. Vi har inviteret 2 oplægsholdere, som hver især vil anlægge deres perspektiv på temadagens emne.

Program for dagen

10.00 – 10.15 Velkomst ved formand for Fagligt Selskab for Kræftsygeplejersker Helle Mathiasson

10.15 – 12.00 Karin Dieperink, sygeplejerske, ph.d., Lektor, Viceinstitutleder, formand for Dansk Selskab for Familiesygepleje og Forskningsleder for FaCe
Familiesygepleje I Kræftfeltet – Hvorfor, hvornår og hvordan

12.00 – 12.30 Pause/frokost

13.00 – 14.55 Bo Snedker Boman, cand.psych.
”Gode hænder og hjerner er der mange af, når det gælder om at hjælpe kræftramte familier med børn. Men vi mangler en systematik for, hvordan vi vurderer familien og dens behov, så vi hverken rammer for højt eller for lavt med vores indsats.”

14.55 – 15.00 Farvel og tak for i dag v/ formand for Fagligt Selskab for Kræftsygeplejersker Helle Mathiasson

Pris og tilmelding

Medlemmer af Fagligt Selskab for Kræftsygeplejersker – gratis.

Ikke medlemmer af Fagligt Selskab for Kræftsygeplejersker 100.00 kr.

Tilmeld dig senest 3. maj 2021 via linket: https://tilmeld.dsr.dk/temadagfsk180521?fbclid=IwAR0dd7p7dl1qdOEX52HSbJNN28Tpbs3-pAbPBYrlhjbYnIzsEhaOX0lP3Pk