Pårørende

Det kan være hårdt at være pårørende til en person med livstruende sygdom - både fysisk, psykisk og socialt. Der findes hjælp og støtte til pårørende.

Et forløb med livstruende sygdom kan strække sig over måneder til flere år. Mange pårørende føler et stort ansvar og har ikke tid til at tænke på sig selv. Som pårørende har man behov for støtte og omsorg – både fra ens nærmeste og fra samfundet. Samtidig har man behov for selv at støtte og yde omsorg for den, der er syg.

Pårørende har forskellige behov for støtte og inddragelse, og disse behov ændrer sig ofte i løbet af et sygdomsforløb. På siden kan du læse mere om behov for viden, behov for at tale med andre og behov for at holde fri.

Den palliative indsats er målrettet både patienten, de pårørende og de efterladte.

Læs mere om:

LÆS MERE

Komiteen for Sundhedsoplysning har udgivet en bog til pårørende, der kan bestilles på: www.Sundhedsformidling.dk

Hvis du ønsker at læse beretninger fra andre, der er pårørende til en person med livstruende sygdom, har vi samlet en liste med forslag du kan læse her: Læseforslag

DINE FORSLAG?

Skriv meget gerne til os på rehpa.web@rsyd.dk, hvis du har gode forslag til andre fortællinger, som øger forståelsen af, hvad det indebærer at være pårørende.