Spring til hovedindhold

Rehabilitering

Gode råd til mennesker med livstruende sygdom

Hvis du har problemer med hverdagens aktiviteter, er der mange ting, du selv kan gøre og nogle, du kan få hjælp til fra din kommune. Prioriter og planlæg hverdagen i forhold til dine ressourcer og energi i forhold til det, der er vigtigst for dig.

Det kan du fx gøre ved at:

 • Tage pauser, så du har kræfter til at gøre de ting, du gerne vil
 • Gøre de vigtigste ting, mens du har kræfter til det – og vent med andre ting
 • Henvende dig til din kommune, hvor fx en ergoterapeut kan give dig forskellige tips og tricks og rådgive dig til de hjælpemidler, som er velegnet til dig.

Rehabilitering og palliation til mennesker med kræft

Flere og flere mennesker lever med en uhelbredelig kræftsygdom, og mange af dem ønsker at blive i eget hjem så længe som muligt. Hvordan hjælper vi mennesker til livskvalitet også i den sidste del af livet? Det er fokus i et stort forskningsprojekt “Aktivitet, kræft og livskvalitet i eget hjem”.

Læs mere i formidlingsrapporten: Aktivitet, kræft og livskvalitet i eget hjem (åbner som PDF)

Læs mere om Aktivitet, kræft og livskvalitet-projektet

Rehabilitering til kvinder med brystkræft

Hvis du har eller har haft brystkræft, så er det vigtigt at komme godt i gang med rehabilitering. På hjemmesiden for Center for Kræft og Sundhed, København finder du videoer, der hjælper dig til træning, til yoga og til mindfulness.

Du finder også “spørgsmål & svar” fra en række fagpersoner om genoptræning i forbindelse med brystkræft, og du kan læse om andres oplevelser og erfaringer.

Besøg siden på Center for Kræft og Sundhed, København

Rehabilitering til mennesker med hoved-halskræft

Hvis du har eller har du haft hoved-halskræft. Eller du er pårørende til en med hoved-halskræft. Kan du på hjemmesiden for Center for Kræft og Sundhed, København finde information, inspiration og gode råd til hverdagen med og efter hoved-halskræft.

Besøg siden på Center for Kræft og Sundhed, København

Livet med og efter kræft

Region Midt har skabt en digital kræftrehabiliteringsportal om livet med og efter kræft til tidligere og nuværende kræftpatienter og deres pårørende.

Formålet er at give kræftpatienter viden og redskaber til at mestre livet med og efter kræft bedst muligt.

Temaer på sitet:

 • Træthed
 • Smerte
 • Psykisk påvirkning
 • Mentale øvelser
 • Fysisk aktivitet
 • Kommunikation i familien
 • Råd og redskaber
 • Nyttige links

Gå på opdagelse i det online univers

Senfølger efter kræft

I dag lever cirka 300.000 danskere med kræft, og omkring halvdelen af dem oplever en kombination af fysiske og psykosociale senfølger.

Senfølgerne kan være depression, inkontinens, hukommelsestab eller smerter, og er ofte både komplekse og langvarige med store konsekvenser for både hverdag og arbejdsliv.
Kræftens Bekæmpelse har sammen med Senfølgerforeningen, Danish Comprehensive Cancer Center og tre nationale forskningscentre for senfølger skabt det nationale samarbejde “Bedre Viden om Senfølger”. Vision er, at flere får et godt liv efter kræft.

Du kan læse mere om samarbejdet, forskningen og finde viden på www.cancer.dk/bedrevidenomsenfoelger

Rehabilitering til mennesker med hjertesygdom

Mennesker med kompleks hjertesygdom har oftes brug for rehabilitering, men der findes meget lidt viden på området. REHPA har i samarbejde med bl.a. Rigshospitalet gennemført et stort forskningsprojekt “CopenHeart”, som har givet os værdifuld viden.

Læs om CopenHeart i formidlingsrapporten: “Rehabilitering hjælper hjertepatienter til at leve livet igen” (åbner som PDF)

Læs mere om projektet CopenHeart