REHPA-forløb for mennesker med hoved-halskræft

Mad med glæde - et rehabiliteringsforløb til dig, der er blevet behandlet for kræft i mundhule, strube eller svælg og oplever forskellige problemer med at spise.

Forskningsklinikken REHPA tilbyder et rehabiliteringsforløb med fokus på madglæde for dig, som er strålebehandlet for kræft i mundhule, strube eller svælg, og som oplever forskellige problemer med at spise efter behandlingen.

Forløbet afholdes i uge 38, 2020 med 2-dagesopfølgning den 8.-9. december 2020 (ingen ledige pladser)

Der er plads til 16 deltagere på holdet.

Formålet med rehabiliteringsforløbet er at øge din glæde ved måltidet på trods af de følger, som din sygdom eller behandling har medført.

Gennem opholdet bliver du klogere på dig selv og får værktøjer til at leve dit liv, trods eventuelle følger efter sygdom eller behandling.

Det får du blandt andet gennem:

 • Ny viden og undervisning
 • Rådgivende samtaler
 • Praktiske øvelser
 • Fysisk træning
 • Samvær med ligestillede.

Aktiviteter og oplæg bliver afholdt af forskellige fagpersoner i REHPA, som har hver sit speciale. Vi inviterer også specialister udefra, så det samlede forløb dækker flest mulige aspekter af din situation.

KAN DU DELTAGE?

For at kunne deltage i forløbet skal du:

 • Være strålebehandlet for kræft i mundhule, strube eller svælg og have afsluttet din strålebehandling
 • Have behov for hjælp til at håndtere de spiseproblemer, som din sygdom har medført. Problemerne kan være en direkte konsekvens af sygdommen og/eller af behandlingen. Problemerne kan være af forskellig art, fx fysisk, psykisk eller socialt
 • Kunne deltage aktivt. REHPA-forløbet begynder med et ophold på fem dage med fællesundervisning, gruppesamtaler, fysiske øvelser, individuel vejledning og fællesskab med ligestillede. Efter ca. 3 måneder hjemme mødes du og resten af holdet igen til to dages opfølgning
 • Kunne klare dig selv, da et ophold hos REHPA ikke rummer mulighed for personlig hjælp
 • Være indstillet på at bidrage til REHPAs vidensopsamling via udfyldelse af spørgeskemaer, interviews, enkelte fysiske tests mv.
 • Kunne tale og forstå dansk.

Læs mere i pjecen: Mad med glæde

OPFØLGNING

Forløbet afvikles som et 5-dages internatophold med 2-dagesopfølgning efter ca. tre måneder.

At fastholde og gøre nye vaner til sine egne er noget af det sværeste for de fleste mennesker. Målet med opfølgningsopholdet er netop at fokusere på, hvordan du omsætter den nye viden til handling og fastholder den i hverdagen derhjemme.

HVOR

Det hele foregår hos REHPAs forskningsklinik i Nyborg. Opholdet er inklusive overnatning og forplejning.

HVORNÅR

Uge 38, 2020: Mandag til fredag den 14.-18.09.2020 med opfølgning den 08.-09.12.2020

PRAKTISKE FORHOLD

Det hele foregår hos REHPA i Nyborg. Rehabiliteringsforløbet er gratis. Opholdene er inklusive overnatning i enkeltværelse og med forplejning.

Du betaler selv din transport.

Din ansøgning og den lægefaglige henvisning indgår i en vurdering, når vi tildeler pladser til REHPA-forløb, og så får du svar om deltagelse umiddelbart herefter.

Alle lokaler er røgfrie.

Der er plads til 20 deltagere på hvert hold. Du kan se flere praktiske oplysninger i vores velkomstpjece (eller printe den printvenlig version).

Bemærk: Som deltager på REHPA-forløb bliver du administrativt registreret som indlagt, fordi REHPA er tilknyttet Odense Universitetshospital.

SÅDAN BLIVER DU HENVIST

Download henvisningsskemaet for ’Mad med glæde’

Du skal selv udfylde skemaet – husk, at din egen læge eller din behandlende læge på sygehuset skal udfylde og underskrive skemaet på side 2.

Vi visiterer til ’Mad med glæde’ i uge 33, og så får du svar umiddelbart derefter.