REHPA-forløb for mennesker med kronisk og/eller uhelbredelig kræftsygdom

Som deltager får du mulighed for at få:

 • Afklaret din situation
 • Ny viden og undervisning
 • Rådgivende samtaler
 • Fysiske aktiviteter, du prøver af i praksis
 • Psykosocial støtte og rådgivning
 • Samvær med ligestillede.

Aktiviteter og oplæg bliver afholdt af forskellige fagpersoner i REHPA, der har hver sit speciale. Vi inviterer også specialister udefra, så det samlede forløb dækker flest mulige aspekter af din situation.

KAN DU DELTAGE?

For at kunne deltage på et af forløbene skal du:

 • Have en kronisk og/eller uhelbredelig kræftsygdom
 • Have behov for hjælp til at håndtere de problemer, som din sygdom har medført. Problemerne kan være en direkte konsekvens af sygdommen og/eller af behandlingen. Problemerne kan være af forskellig art, fx fysisk, psykisk, socialt eller i forhold til det at være menneske med/efter alvorlig sygdom.
 • Kunne deltage aktivt i REHPA-forløbet, som begynder med et ophold på 5 dage med fælles undervisning, gruppesamtaler, fysisk aktivitet, individuel vejledning og fællesskab med ligestillede. Efter 12 uger hjemme afsluttes forløbet med et opfølgningsophold på 2 dage.
 • Kunne klare dig selv, da et forløb på forskningsklinikken REHPA ikke rummer mulighed for personlig hjælp.
 • Være indstillet på at bidrage til REPHAs vidensopsamling via udfyldelse af spørgeskemaer, interviews mv.
 • Kunne tale og forstå dansk.

Deltagelse i REHPA-forløb forudsætter, at du (evt. i samråd med din læge) mener, at du kan deltage i de aktiviteter, som forløbet indeholder. En igangværende kræftbehandling vil således ikke være en ubetinget forhindring for deltagelse.

Vær opmærksom på, at du tidligst kan sende din henvisning 4 måneder før den ønskede uge.

Læs mere i pjecen: Liv med fokus på aktivitet og lindring

OPFØLGNING

Ca. 3 måneder efter dit ophold hos REHPA deltager du i et opfølgningsophold på 2 dage.

At fastholde og gøre nye vaner til sine egne er noget af det sværeste for de fleste mennesker, også uden at du har en livstruende sygdom. Målet med opfølgningsopholdet er da også at fokusere på, hvordan du handler og fastholder de – måske – nye vaner derhjemme.

HVORNÅR

Uge 26 – Mandag til fredag 22.-26.06.2020 og opfølgning 11.-12.08.2020
Uge 40 – Mandag til fredag 28.09.-02.10.2020 og opfølgning 07.-08.01.2021

PRAKTISKE FORHOLD

Det hele foregår hos REHPA i Nyborg. Rehabiliteringsforløbet er gratis. Opholdene er inklusive overnatning i enkeltværelse og med forplejning.

Du betaler selv din transport.

Din ansøgning og den lægefaglige henvisning indgår i en vurdering, når vi tildeler pladser til REHPA-forløb, og så får du svar om deltagelse umiddelbart herefter.

Alle lokaler er røgfrie.

Der er plads til 20 deltagere på hvert hold. Du kan se flere praktiske oplysninger i vores velkomstpjece (eller printe den printvenlig version).

SÅDAN BLIVER DU HENVIST

Til ovenstående REHPA-forløb skal du bruge dette henvisningsskema.

Se vejledning her: Sådan bliver du henvist

Vær opmærksom på, at du tidligst kan sende din henvisning 4 måneder før den ønskede uge, dvs. hvis du sender den før, der er 4 måneder til forløbets start, bliver den afvist.

Vi vurderer ansøgningerne og visiterer til REHPA-forløb ca. 1-2 måneder før opholdet, og så får du svar umiddelbart herefter.