Netværk og arbejdsgrupper
Oversigt
Find regionale og nationale arbejdsgrupper og netværk, der arbejder med udvikling af rehabilitering og palliation i Danmark.
REHPA faciliterer Netværk om ernæringsinterventioner i rehabilitering. Deltagerne er forskere, lektorer, og klinikere med interesse for mad, måltider og rehabilitering til mennesker med livstruende sygdomme – herunder kræft, hjerte og KOL. Netværkets opgave er at bidrage til udviklingen af området.
Netværket mødes én gang årligt. Der er nedsat en arbejdsgruppe, som er i gang med at planlægge næste møde i 2021.
Seneste netværksmøde var den 6.-7. februar 2020 hos REHPA, Nyborg.
Det er gratis at deltage i netværket, og nye medlemmer er meget velkomne. Kontakt Annette Rasmussen
REHPA faciliterer Netværk om palliation på det kommunale basisniveau. Deltagerne er professionelle med ansvar for konkrete projekter/udvikling af den palliative indsats i en kommune eller region. Gruppen mødes fire til seks gange årligt hos REHPA.
Seneste netværksmøde var den 20. oktober 2020 kl. 9.00-14.30 online via REHPA, Nyborg.
Det er gratis at deltage i netværket og nye medlemmer er meget velkomne. Kontakt Mette Raunkiær
REHPA står bag et netværk for sundhedsprofessionelle med viden, erfaring og interesse for unge med kræft. Netværket arbejder med, hvordan vi bedst støtter unge i forbindelse med en kræftdiagnose, samt hvilken rehabilitering og palliation de unge skal/kan tilbydes i Danmark. Ligeledes er der i netværket fokus på organiseringen af de unges rehabilitering og palliation. Der planlægges med et til to møder årligt.
Seneste netværksmøde var den 23. januar 2020 kl. 09.30-14.45 hos REHPA, Vestergade 17, 5800 Nyborg.
Næste netværksmøde afholdes virtuelt den 21. januar 2021 kl. 09.30-12.15.
Kontaktperson for netværket er projektleder, sygeplejerske Dorthe Søsted Jørgensen
Arbejdsgruppen for palliativ indsats til børn og unge med livsbegrænsende og/eller livstruende tilstande (LLST) arbejder for at udvikle palliation til børn og unge i Danmark.
Arbejdsgruppens mål er at:
- Stimulere og medvirke til udviklingen af palliativ indsats som en rettighed for børn og unge i Danmark med LLST
- Være katalysator for samarbejdet regionalt og nationalt mellem pædiatrien og palliativ indsats i sekundær og primær sektor
- Være katalysator for regional og national netværksdannelse for fagprofessionelle, patientforeninger, interesseorganisationer m.fl.
- Deltage i udbredelsen af den faglige viden om palliativ indsats til børn og unge med LLST
- Have indblik i national og international viden og erfaringer samt at medvirke til at bringe kompetente nationale og internationale fagpersoner til arrangementer i Danmark
- Arbejde strategisk med faglige emner på området så en kontinuerlig bevægelse i udviklingen fastholdes.
Deltagere
Arbejdsgruppen er sammensat af repræsentanter fra REHPA, Hospice Forum Danmark, pædiatrien, palliation på specialiseret niveau, primær sektor og evt. andre relevante aktører.
- Mette Raunkjær, Ph.D., cand.scient.soc., sygeplejerske, REHPA
- Camilla Lykke, Master i Humanistisk Palliation, sygeplejerske, Palliativt Afsnit, Rigshospitalet
- Margit Bjergegaard, Børnesygeplejerske, Børneonkologisk Afsnit A20, Aarhus Universitetshospital
- Steen Peter Nielsen, Psykolog, Palliativ Medicinsk Afdeling P20, Bispebjerg Hospital
- Olav Nørgaard, Hospice Forum Danmark.
REHPA har på stiftende møde den 08.11.2017 etableret et netværk om uddannelse inden for rehabilitering og palliation. Deltagerne er repræsentanter fra professionshøjskoler, herunder repræsentanter fra sygeplejerske-, ergoterapeut-, fysioterapeut- og socialrådgiveruddannelser samt efter- og videreuddannelser og videns- og forskningsenheder på professionshøjskolerne.
Formålet er at skabe et forum for erfaringsudveksling og for at understøtte udvikling af uddannelsestilbud om rehabilitering og palliation til mennesker med livstruende sygdom.
Se referat fra Netværkets stiftende møde den 08.11.2017
Tovholder på netværket: Jette Thuesen
Fra REHPA deltager desuden Vibeke Graven, Henriette Knold Rossau og Annette Ramussen
Det er gratis at deltage i netværket og nye medlemmer er meget velkomne. Kontakt Henriette Knold Rossau
DANCAS Forskningsnetværk (Danish Cardiac Arrest Survivorship) er en national gruppe af forskere, klinikere og andre med interesse i forskning for hjertestopoverlevere. Netværket er dannet i 2017 med det primære formål at dele viden og gennemføre forskning med relevans for hjertestopoverlevere. Endvidere for at sikre, at forskningen er koordineret, så hjertestopoverlevere ikke overbebyrdes af projekter. Selv om der i øjeblikket findes enkelte projekter over hele landet, er vores langsigtede mål at danne et samarbejde for at gennemføre national forskning.
Deltagere
Aarhus Universitetshospital, Odense Universitetshospital, Rigshospitalet, Hammel Neurocenter samt REHPA, der koordinerer netværket.
Er du interesseret i at deltage i netværket? Kontakt venligst Vicky Joshi
Netværk for patientforeninger er et samarbejde mellem REHPA og en række patientforeninger og interesseorganisationer med medlemmer fra patientgrupper, der lever med livstruende sygdomme.
Netværket arbejder i fællesskab på at udvikle kommunikation om palliation og rehabilitering. Vi deler viden, erfaringer og gensidig inspiration i netværket.
Det er et åbent netværk, hvor alle sygdoms- og patientforeninger er velkomne. Vi mødes én gang årligt hos REHPA. Næste netværksmøde bliver i januar 2021.
Er du interesseret i at deltage i netværket? Kontakt venligst rehpa@rsyd.dk
- Dansk Multidisciplinær Cancer Gruppe for Palliativ Indsats, DMCG-PAL, en national og tværfaglig organisering med fokus på udvikling af kliniske retningslinjer for den palliative indsats, uddannelse og forskning
- Forskningsenheder for palliativ medicinsk afdeling, Bispebjerg Hospital
- Forskningsenheden for Almen Medicin, Aarhus Universitet
- Forskningsnetværket i palliation, et tværfagligt, åbent netværk under Dansk Selskab for Palliativ Medicin. Kontakt inge.alsmith@regionh.dk
- Institut for Sociologi og Socialt Arbejde, Aalborg Universitet
- Marselisborgcentret.dk, tværgående center for rehabilitering, forskning og udvikling
- Ph.d. netværk i palliation – PIP. Kontakt mie.nordly@regionh.dk
- Rehabiliteringsforum Danmark, en paraplyorganisation for centrale rehabiliteringsaktører i Danmark
- VIA Aldring & Demens – Center for forskning, udvikler viden om sundhed og sygdom – især i den sene alder. De har fokus på demens som én af nyere tids største eksistentielle, faglige og social-økonomiske udfordringer på ældreområdet
- Forsknings- og videncentre på professionshøjskolerne (University Colleges), professionshøjskolerne har forskningsmiljøer inden for forskellige områder, inklusiv palliation og rehabilitering.
- SEVERIN – Nationalt forskningsnetværk i rehabilitering, hvis overordnede formål er at stimulere til ny forskning og tværgående forskningssamarbejder inden for rehabiliteringsområdet
- Dansk Selskab for Palliativ Medicin, lægefagligt selskab (inkl. tværfagligt forskningsnetværk i palliation)
- Foreningen for Palliativ Indsats – omsorg ved livets afslutning, tværfaglig forening
- Gruppen af Ledere ved Hospice, Palliative Teams og Palliative Afdelinger, ledere af de specialiserede tilbud
- Hospice Forum Danmark, politisk interessegruppe
- Kræftens Bekæmpelse, sygdomsbekæmpende forening.