Find opskrifter på juice og smoothies.
200 g æble
1 citron
100 g solbær
Skræl citronen, men lad det hvide skind sidde på. Det giver en let bitter smag til juicen. Skyl solbærrene, og rib dem af stilkene. Skyl æblet, og skær det i stykker med kernehus og det hele. Pres alle tre ingredienser i saftpresseren, og anret med en skive citron i glasset.
Bonus: Drikken bugner af immunforsvarsstyrkende stoffer. Det drejer sig primært om C-vitamin (216 mg), E-vitamin (3,5 mg) samt store mængder af antocyaniner fra solbærrene. Det høje fiberindhold giver desuden fordøjelsessystemet perfekte arbejdsvilkår.
Kilde: www.kuvings.com
½ avocado
Saft fra ¼ citron
Saft fra 1 limefrugt
En lille håndfuld citronmelisse
2 dl æblesaft
1 tsk. agavesirup
Blend alle ingredienserne med 3 isterninger. Smag drikken til.
Bonus: Æblesaften giver din hjerne brændstof, mens avocadoen forsyner dig med sunde fedtsyrer og lidt kostfibre. Desuden er der godt med C-vitamin i drikken.
Kilde: www.kuvings.com
120 g radiser
360 g tomater
300 g gulerødder
½ lime, ca. 60 g
Blend alle ingredienserne.
Bonus: Juicen er rig på mineraler og vitaminer. En god booster til energi og immunforsvaret.
Kilde: www.kuvings.com
5 dl yoghurt
2½ dl ginsing-ingefærshot
2 bananer
200 g frosne brombær
½ tsk. vaniljepulver
Kom yoghurt og ginseng–ingefærshot i en blender sammen med bananer i skiver, de frosne brombær og vaniljepulver.
Blend til en tyk smoothie.
Nydes kold, kom gerne en isterning i.
Kilde: www.meny.dk
Til 2 personer
1½ dl yoghurt naturel
1½ dl jordbæryoghurt
1½ dl appelsin juice
Knap 1½ dl frosne jordbær i skiver
1 frossen banan i skiver
Friske appelsinskiver
Hele friske jordbær
Hæld yoghurt i en foodprocessor, blend et øjeblik.
Tilsæt de frosne jordbær og banan i skiver, og blend til det er glat.
Fordel drikken i to høje glas, pynt med appelsinskiver og hele friske jordbær.
Kom sugerør i, og server straks.
Kilde: Fra bogen “Smoothies & kolde drikke” skrevet af Christine Ambridge