Find opskrifter på mellemmåltider og snacks.
150 g cashewnødder
200 g dadler uden sten
2 spsk. kakaopulver
Kom 1/3 del af cashewnødderne i minihakker, hak dem helt fint. De kan evt. ristes dem gyldne på panden. Læg dem til side, da de skal bruges til at rulle kuglerne i.
Kom dadlerne i minihakker sammen med resten af cashewnødderne og kakaopulveret. Blend til en jævn masse.
Bemærk: Hvis du bruger en minihakker, skal massen køres ad flere gange, da den er tung og sej for en minihakker.
Form dadelmassen til kugler, rul dem i de hakkede cashewnødder.
Opbevar dadelkuglerne på køl i en lufttæt beholder.
Kilde: www.webopskrifter.dk
500 g jordbær
200 g hindbær
Krydret sukker
4 kviste mynte
1½ spsk. sukker
2 tsk. lakridspulver
Vaniljecreme
2½ dl letmælk
1½ spsk. sukker
Korn af 1 stang vanilje
2 pasteuriserede æggeblommer (svarer til 2 stk.)
1½ spsk. majsstivelse
Skyl jordbærrene og nip dem. Skyl hindbærrene. Bland jordbær med hindbær.
Krydret sukker
Hak mynten, og vend med sukker og lakridspulver.
Vaniljecreme
Kom mælk, sukker, vaniljekorn, æggeblommer og majsstivelse i en lille gryde, og kog op ved svag varme til cremen tykner. Tag cremen af varmen, og pisk i den, så den ikke trækker skind. Afkøl cremen.
Servér jordbær med vaniljecreme og krydret sukker.
Kilde: www.hjerteforeningen.dk
50 g tørrede abrikoser
100 g rugbrød
100 g tørrede figner
50 g tranebær
½ dl hasselnødder
1 dl græskarkerner
3 dl havregryn
1 dl honning
3 dl cornflakes
Skær abrikoserne i små tern. Blend rugbrød og figner sammen i en foodprocessor eller minihakker.
Kom blandingen i en skål, tilsæt abrikoser og de øvrige ingredienser, og ælt det hele grundigt sammen.
Bred massen ud til på en bageplade med bagepapir til en firkant, ca. 25×25 cm. Kom lidt vand på hænderne og tryk massen rigtig godt sammen og tryk den lige i kanten.
Bag massen ved 150 grader i 30 minutter.
Lad den bagte masse køle af i 10 minutter.
Skær den ud i 3 baner på den ene led og ca. 7 på den anden led.
Lad myslibarerne køle helt af og opbevar dem i en lufttæt beholder.
TIP: Hvis du ikke har en foodprocessor eller minihakker, kan rugbrødet rives og fignerne hakkes helt fint.
Kilde: www.hjerteforeningen.dk
(ca. 24 stk.)
1 pakke rugbrødsblanding (ca. 500 g)
Vand efter anvisning på pakken
100 g græskarkerner
100 g hakket chokolade
100 g tørrede tranebær
50 g mandler
50 g hasselnødder
50 g rosiner
Rør rugbrødsblandingen efter anvisningen på pakken og tilsæt de øvrige ingredienser.
Fordel dejen i smurte portionsforme.
Bag dem efter anvisningen på pakken.
Rugbollerne er geniale som en hurtig eftermiddagssnack, når man er sulten og gerne vil spise relativt sundt.
Tip: Hvis det skal gå endnu hurtigere, kan dejen også bruges til et rugbrød med tranebær og chokolade.
Kilde: www.familiejournal.dk