Spring til hovedindhold

Forløb til mennesker der har fået amputeret ben

Et nyt forløb i REHPA Forskningsklinik stiller skarpt på, hvad der hjælper psykisk og socialt, hvis man får amputeret et ben eller er pårørende i situationen.

Når man får amputeret et eller begge ben forandres livet radikalt. På det nye rehabiliteringsforløb ’Videre i livet efter benamputation’ i REHPA Forskningsklinik afprøver vi forskellige tiltag, der skal hjælpe deltagerne til at afklare deres situation.

Mange, der har fået amputeret ben, fortæller, at de får et bedre liv efter amputationen, end de havde før. Men det kræver hårdt arbejde, både mentalt og fysisk. Vi vil på forløbet gerne hjælpe den enkelte til at finde flere handlemuligheder og øge deres livskvalitet.

Ulla Riis Madsen, postdoc, REHPA og Holbæk Sygehus

Ulla Riis Madsen, der står bag Vidensenhed for Rehabilitering og palliation ved Sår og Amputationer i Region Sjælland (ViRSA), har sammen med Amputationsforeningen, SAHVA og REHPA udviklet forløbet.

Udover at afprøve forskellige rehabiliteringstiltag, som efterfølgende vil kunne tilbydes i fx kommunen, skal forløbet også undersøge mere generelt, hvilke problemer og udfordringer af psykisk og social karakter, der møder patienter og pårørende efter en benamputation.

Vi håber på, at de data og erfaringer, vi får fra forløbet, kan være med til at sætte fokus på de mentale og sociale udfordringer, der følger med det at få amputeret et ben, også for de pårørende, der er involveret, så flere i fremtiden får tilbudt relevant hjælp og støtte.

Ulla Riis Madsen

Første forløb afvikles i uge 21, 2023. Det er allerede nu muligt at søge om at komme med på ét af de fire forløb, der er planlagt i 2023.

Læs mere om forløbet, og se hvordan du bliver henvist.

Til top