Spring til hovedindhold

REHPA-forløb for unge med kræft 18-40 år

Er du ung, og har du eller har du haft en kræftdiagnose, og trænger du til et kærligt skub til at komme videre i livet? Så kan et REHPA-forløb med andre unge i samme situation være noget for dig! REHPA-forløb er for borgere i hele landet.

Et REHPA-forløb handler om rehabilitering i forbindelse med eller efter kræft. Måske tænker du, at det er svært at vide, om det er noget, du har brug for? Hvis du går med nogle af følgende tanker:

 • Mange i min omgangskreds forstår ikke, hvordan jeg har det
 • Jeg gør mig mange tanker om fremtiden
 • Sex… det er svært!
 • Mine børn reagerer – er det normalt?
 • Hvad nu hvis jeg ikke kan få børn?
 • Jeg er ikke den samme som før sygdommen, men hvem er jeg så?
 • Hvordan kommer jeg videre med uddannelse eller arbejde?
 • Hvordan kommer jeg i gang med fysisk aktivitet?

Og har du i øvrigt lyst til i et fællesskab at grine og have det sjovt… så tror vi, at et REHPA-forløb er noget for dig!

Læs mere i pjecen: Tilbage til fremtiden – Et tilbud til dig, der er mellem 18 og 40 år, og som har eller har haft kræft

Kan du deltage?

For at kunne deltage i et af forløbene skal du:

 • Have en nuværende eller tidligere kræftsygdom og være mellem 18 og 40 år.
 • Have behov for hjælp til at håndtere de problemer, som din sygdom har medført. Problemerne kan være en direkte konsekvens af sygdommen og/eller af behandlingen. Problemerne kan være af forskellig art, fx fysisk, psykisk, socialt eller i forhold til det at være menneske med/efter alvorlig sygdom.
 • Kunne deltage aktivt i REHPA-forløbet, som begynder med et ophold på 5 dage med fælles undervisning, gruppesamtaler, fysisk aktivitet, individuel vejledning og fællesskab med ligestillede. Efter 12 uger hjemme afsluttes forløbet med et opfølgningsophold på 2 dage.
 • Kunne klare dig selv, da ophold på forskningsklinikken REHPA ikke rummer mulighed for pleje og behandling.
 • Være indstillet på at bidrage til REHPAs vidensopsamling via udfyldelse af spørgeskemaer, interviews mv.
 • Kunne tale og forstå dansk.

Deltagelse i REHPA-forløb forudsætter, at du (evt. i samråd med din læge) mener, at du kan deltage i de aktiviteter, som forløbet indeholder. En igangværende kræftbehandling vil således ikke være en ubetinget forhindring for deltagelse.

Opfølgning

Der er tilknyttet et 2-dages opfølgningsophold ca. 3 måneder efter det første ophold hos REHPA.

At fastholde og gøre nye vaner til sine egne er noget af det sværeste for de fleste mennesker, også uden at du har eller har haft en livstruende sygdom. Målet med opfølgningsopholdet er da også at fokusere på, hvordan du handler og fastholder de – måske – nye vaner derhjemme.

Hvornår

Uge 34, 2021: Mandag til fredag den 23.-27. august 2021 (se program uge 34) med opfølgning den 9.-10. november 2021 (program opfølgning)

1. halvår 2022

Uge 20, 2022: Mandag til fredag den 16.-20. maj 2022 med opfølgning den 16.-17. august 2022

Praktiske forhold

Det hele foregår hos REHPA i Nyborg. Rehabiliteringsforløbet er gratis. Internatopholdene er inklusive overnatning i enkeltværelse og med forplejning.

Du betaler selv din transport.

REHPA visiterer på baggrund af ansøgernes behov, og så får du besked om deltagelse umiddelbart herefter.

Alle lokaler er røgfrie.

Der er plads til 20 deltagere på hvert hold. Du kan se flere praktiske oplysninger i vores velkomstpjece (eller printe en printvenlig version).

REHPA overholder alle forholdsregler i forbindelse med COVID-19.

Bemærk: Som deltager på REHPA-forløb bliver du administrativt registreret som indlagt, fordi REHPA er tilknyttet Odense Universitetshospital.

Sådan bliver du henvist

Vi visiterer til REHPA-forløb ca. 1-2 måneder før starten på forløbet, og så får du svar umiddelbart herefter.

I dialog med din egen læge eller lægen på hospitalet, kan du blive henvist til en plads på REHPA-forløb for unge 18-40 år ved forskningsklinikken REHPA.

Følg venligst disse trin:

1. Download henvisningsskemaet tidligst 4 måneder før den ønskede uge (se mulighederne ovenfor)

2. Din egen læge eller lægen fra hospitalet udfylder skemaet eller sender en elektronisk sygehushenvisning til REHPA. Din læge kan hente tekst til sygehushenvisning på denne side

3. Lægen sender lægehenvisningen elektronisk eller via mail til rehpa.ophold@rsyd.dk

Hvis dette ikke er muligt, kan lægehenvisningen sendes pr. post til REHPA • Vestergade 17 • 5800 Nyborg

Har du spørgsmål til forløbet eller henvisning, så kontakt os gerne på telefon 30 57 10 59 eller mail rehpa.ophold@rsyd.dk

Send sikker post til REHPA via OUH’s hjemmeside