Spring til hovedindhold

Mindeord for Tom Andersen Kjær

Tom Kjær er død, og det er meget svært at forstå, at vi ikke skal nyde godt af ham mere. Tom som et bål i natten; lys og varme, der langsomt, men sikkert trækker alle tættere på og sammen. Tom som buldrer og brager fra talerstole, scener og møder; som taler med hele kroppen og betoninger, der får os til at lette og falde ned på nye måder.

Tom blev født i 1959 og har siden 1996 været en meget vellidt præst, sjælesørger og kollega på Herlev Hospital. Udover sit daglige arbejde blandt syge og pårørende og kollegaer deltog Tom i mange dele af det nationale og regionale palliative arbejde; i centrale råd og bestyrelser, som meget populær foredragsholder og underviser og som forfatter til artikler og bøger. Tom var ikke interesseret i magt, for selv at bestemme eller for at deltage i strategiske alliancer. Toms bidrag var mere fritænkerens; med udgangspunkt i omsorgen, støtten og kærligheden til de, der trænger, talte og skrev han klogt og medrivende om lindring og om sundhedsvæsenets og systemers manglende rummelighed – for syge, pårørende og ansatte.

Tom døde af sygdom den 5. februar 2018. Tomrum og bragende stilhed. Tom vil blive savnet, husket og taget med videre i det palliative arbejde i Danmark.

Helle Timm

Til top