Første møde i netværket om basal palliation på sygehusene var en stor succes. Deltagerne blev inspireret med ny viden og havde god mulighed for at udveksle ideer og erfaringer.
Alle stole var optaget til første møde i netværk om basal palliation på sygehusene. Allerede ude på gangen kunne man høre snakken gå lystigt blandt deltagerne.
– Det er et godt initiativ med sådan en et netværk. Jeg er meget optaget af, hvordan vi integrerer den basale palliation på sygehusene. Det har ikke været nok med anbefalinger fra forskellige styrelser og forskning på området. Så jeg håber, jeg kan blive inspireret, og at vi kan få ideer til, hvordan vi kan ’sælge’ ideen om basal palliation til sygehusledelserne, så de vægter opgaven, sagde Marie Louise Hamberg, Klinisk sygeplejespecialist på levermedicinsk ambulatorium på Herlev Gentofte Hospital
En anden deltager supplerede hende:
– Det er et fantastisk forum at være en del af. Det er dejligt at kunne samle så mange med en oprigtig interesse i basal palliation. Det er vigtigt at diskutere og blive klogere på, hvad der fungere andre steder, og hvad der er brug for på det basale område.
Ideen til netværket opstod i forbindelse med kortlægningen af den basale palliation på sygehusene.
– Det blev tydeligt for os, at der manglede et netværk, hvor fagpersoner, der arbejder med basal palliation på sygehusene, kunne mødes og udveksle erfaringer. REHPA har gode erfaringer med at drive andre netværk. Vi vil gerne være med til at skabe et forum, hvor der er plads til at ideudveksle og blive inspireret af andre, der også arbejder med basal palliation, siger Heidi Bergenholz, der er tovholder på det nye netværk.
Netværket har til formål at fremme videndeling og erfaringsudveksling af gode praksisser og udfordringer relateret til basal palliation. Det skal også stimulere forskning og udvikling ved at identificere behov for yderligere forskning og udvikling inden for området. Et sidste formål er at skabe et fælles fokus ved at arbejde målrettet med at adressere de udfordringer og muligheder, der blev identificeret i kortlægningen af basal palliation på sygehusene, med særligt fokus på de områder, der er af størst relevans for medlemmerne.
Udover at gennemgå kommissoriet fik deltagerne på det første møde også indblik i det akutte balsale palliationskoncept ved akutafdelingen på Aalborg Universitets hospital og i PRO palliation.
Lektor Dorte Melgaard, Aalborg Universitetshospital, Center for Klinisk Forskning og Akut- og Traumecenter delte erfaringerne med at udvikle og udbrede ’solnedgangskassen’, hvor uafladeligt døende patienter, der bliver indlagt på akutafdelingen, får mulighed for at komme hjem og dø fremfor at dø på hospitalet.
Lektor Cecilie Lindström, REHPA fortalte om PRO-pal, og hvad det kan bruges til i den daglige praksis.
Til mødet var der både sygeplejersker, læger, SoSu-assistenter og en enkelt præst til stede. Deltagerne kom fra hele landet.
Følg med på rehpa.dk, hvor datoen for næste møde offentliggøres.