Spring til hovedindhold

Ny videncenterchef tiltræder 1. juni 2021

Speciallæge og ph.d. Ane Bonnerup Vind tiltræder som REHPAs nye videncenterchef den 1. juni 2021.

Ane Bonnerup Vind har bred erfaring fra Sundhedsstyrelsen, somatiske sygehuse og senest psykiatrien i Region Sjælland

– Som nationalt videncenter for rehabilitering og palliation skal REHPA være en central og relevant spiller i et felt af ikke altid helt sammenfaldende interesseområder fra kommuner, regioner, stat, patientforeninger, faglige netværk og selskaber. Det kræver sin ”udenrigsminister” at navigere i, og den diplomatiske opgave føler jeg mig godt klædt på til.
Sådan siger Ane Bonnerup Vind, speciallæge i samfundsmedicin og ph.d., om sin nye post som videncenterchef i REHPA.

Ane Bonnerup Vind har erfaring fra både psykiatrien, somatiske sygehuse og Sundhedsstyrelsen.

– Ane har omfattende erfaring med at arbejde tværfagligt, både klinisk, forskningsmæssigt og organisatorisk. Den profil ruster hende godt til at lede et center, der er kendetegnet ved mange forskellige fagligheder og forskningstraditioner, vurderer Kim Brixen, lægelig direktør ved Odense Universitetshospital.

– Vores mål er klart: Vi skal skabe viden og levere rådgivning, der sikrer en høj kvalitet og sammenhængende patientforløb inden for rehabilitering og palliation i hele landet. Samtidig skal vi styrke patientens stemme i REHPAs arbejde. Det har REHPA lagt en klar strategi for frem til 2025, og den glæder jeg mig til sammen med medarbejdere og resten af ledergruppen at sætte handling bag, siger Ane Bonnerup Vind.

Ane Bonnerup Vind er gift med Thomas Buchvald Vind (Universitetsdirektør på Syddansk Universitet) og sammen har de børnene Kristine på 21 år og Johannes på 19 år.

Hun tager over efter Ann-Dorthe Olsen Zwisler. Efter 6 år på posten som videncenterchef har Ann-Dorthe Olsen Zwisler valgt at lægge energi i det kliniske og forskningsmæssige område med særlig fokus på det nære sundhedsvæsen, forebyggelse, rehabilitering og palliation ved hjertesygdom, fortsat med forskningsmæssig tilknytning til REHPA.

– Ann-Dorthe skal have en stor tak for sin centrale rolle i at etablere REHPA i sin nuværende form. Hun giver et center videre med høj aktivitet, veludviklede koncepter for rehabiliteringsforløb og en stor videnskabelig produktion, siger Kim Brixen, lægelig direktør ved Odense Universitetshospital.

Ane Bonnerup Vind
Ane Bonnerup Vind
Til top