Spring til hovedindhold

Nyt REHPA-ophold for par, hvor begge har/har haft en kræftsygdom

Forskningsklinikken REHPA søger par til nyt REHPA-ophold for par, hvor begge har eller har haft en kræftsygdom. Vi håber, at I vil hjælpe med at formidle jeres erfaringer på dette 3-dagesophold hos REHPA, Nyborg.

Vi ved fra forskning og praksis, at en kræftsygdom ofte kræver rehabilitering til at komme på fode igen, og nogle gange også lindring. Vi ved også, at hvis den ene part i et parforhold er syg af kræft, så er det ofte svært at være pårørende. Men hvad er særligt gældende for de par, hvor begge lever med en kræftdiagnose? Det er der ikke meget viden om, og det vil REHPA gerne hjælpe med at blive klogere på. Derfor inviterer vi par, hvor begge har eller har haft en kræftsygdom til et 3 dages ophold fra d. 25.-27. maj 2020.

Målgruppe

Par, der bor under samme tag, der begge har/har haft en kræftsygdom, og hvor sygdomsforløbet har givet jer udfordringer i hverdagen som par.

Hvem kan deltage?

I kan deltage, hvis I:

  • Lever i parforhold under samme tag, hvor begge har eller har haft en kræftdiagnose, og hvor kræftsygdommenes belastninger giver jer, som par, udfordringer i hverdagen.
  • Begge har brug for hjælp til at finde fodfæste i livet i forbindelse med en kræftsygdom. Behov for rehabilitering og lindring kan være fx fysiske, psykiske, sociale, arbejds-/uddannelsesmæssige eller eksistentielle.
  • Er interesseret i at forholde jer til det, at I begge har en kræftdiagnose og sætte spot på muligheder og udfordringer.
  • Kan og vil bidrage til REHPAs forskning via spørgeskemaer, interviews mv.
  • Kan tale og forstå dansk.
  • Kan klare jer selv, da REHPA ikke rummer mulighed for personlig pleje, behandling eller lægefaglig behandling.

Deltagelse i REHPA-forløb forudsætter, at I (evt. i samråd med jeres læger) mener, at I kan deltage i de aktiviteter, som opholdet indeholder. En igangværende kræftbehandling vil således ikke være en ubetinget forhindring for deltagelse.

I deltager i parsamtaler, der vil give os viden om, hvad I oplever, og hvad der er særligt vigtigt for par i jeres situation. Der vil også være gruppeaktiviteter/gruppesamtaler med emnerne:

  • Træthed – hvad tager min energi/hvad giver mig energi? v. sygeplejerske
  • Afspænding og parmassage v. fysioterapeut
  • ’At være menneske’ v. præst
  • ’Livet i bevægelse’ v. psykolog
  • Seksualitet og intimitet v. sexolog

Derudover vil der være god plads til samvær og samtaler med andre par.

Henvisning

I skal bruge dette henvisningsskema

Vær opmærksom på, at I begge skal udfylde hver jeres henvisningsskema.

Vi vurderer ansøgningerne og visiterer til REHPA-ophold ca. 1-2 måneder før opholdet, og så får I svar umiddelbart herefter.

Til top