Spring til hovedindhold

Personlige fotos giver indsigt i hverdagen for mennesker med Multipel Sclerose

Deltagerne i forskningsprojektet ”Livet med Multipel Sclerose” giver gennem personlige fotografier indblik i forskellige hjælpemidler og værktøjer, der fremmer socialt engagement og opretholdelse af betydningsfulde forhold og aktiviteter i hverdagen for mennesker med Multipel Sclerose (MS).

Seniorforsker Nina Nissen, REHPA, står i spidsen for et forskningsprojekt, der undersøger, hvilke strategier mennesker med MS og deres pårørende tager i brug for at leve et godt liv. I tråd med og i respekt for sloganet ’Intet om os uden os’ inddrager forskergruppen i høj grad mennesker med MS og deres pårørende.

I statuspapiret præsenterer Nina Nissen nogle af de historier om at håndtere livet med MS, som deltagerne har fortalt med deres fotografier samt i interviews og gennem feltobservationer. Fortællingerne fokuserer på, hvordan diverse hjælpemidler og værktøjer er med til at sikre brugerne en vis kontrol over deres hverdag. Via fotografier og interviews fortæller deltagerne, hvordan fx en el-scooter, en guitar og brug af måltidskasser hjælper dem med at leve livet med MS. De forskellige hjælpemidler og værktøjer bliver brugt på individuelle og kreative måder, der har betydning for det enkelte menneske og passer ind i netop deres hverdag.

Emnet er uddybet i Statuspapir nr. 3: Fortællinger om hjælpemidler i hverdagen med Multipel Sclerose

Vil du vide mere…

Projektperiode: 1. januar 2019 – 30. september 2019
Forsker: Nina Nissen
Projektet er finansieret af Scleroseforeningen.

Læs om ”Livet med Multipel Sclerose” og find de tidligere statuspapirer

Til top