Spring til hovedindhold

REHPA årsrapport: Fokus på den basale palliative indsats samt status over 2019

Læs om basal palliativ indsats – set fra borgerens og fra kommunens side. Mød den afgående og den nytiltrådte formand for REHPAs Advisory Board og få overblik over REHPAs forsknings-, udviklings- og kliniske aktiviteter i REHPAs årsrapport 2019.

REHPAs årsrapport 2019 sætter fokus på faglig kvalitet, relation og nærvær. Værdier som er hinandens forudsætninger, og som helt sikkert spiller en rolle i de aktiviteter, der udspiller sig i sundhedsvæsenet i Danmark også i disse udfordrende tider. Også her kan rehabilitering og palliation bidrage med noget væsentligt.

Sygeplejerske Lis Christensen er syg af kræft, og i årsrapporten fortæller hun os om, hvordan det er at leve og ønske at holde fast i livet, samtidig med at hun ved, at hun er uhelbredeligt syg og kommer til at dø af sygdommen. I Svendborg Kommune har de arbejdet målrettet med at kvalitetsudvikle den basale palliative indsats til kommunens borgere, og det arbejde præsenterer projektleder Mejse Holstein for os.

REHPAs Advisory Board er et rådgivende ekspertpanel, der rådgiver og støtter REHPA i den faglige udvikling som videncenter. Efter fem år som formand har Mogens Hørder givet formandsposten videre til Leif Vestergaard Pedersen, og i denne årsrapport kan du møde dem begge og få deres syn på opgaven.

Du kan læse, at der i 2019 har været 374 deltagere fra hele landet på REHPA-ophold i forskningsklinikken i Nyborg, og du kan finde en oversigt over alle REHPAs forsknings- og udviklingsprojekter.

Læs årsrapporten som PDF

Hvis du ønsker en årsrapport i trykt format, så send en mail til rehpa@rsyd.dk. Vi sender rapporter ud efter påske, og så længe lager haves.

Til top