Spring til hovedindhold

REHPA og Løgumkloster Refugium tilbyder “Energi til livet” – rehabilitering til mennesker med/efter kræft

REHPA og Løgumkloster Refugium tilbyder i juni og oktober 2018 rehabiliteringsforløb til mennesker med eller efter kræftsygdom. Fokus er på det at være menneske.

REHPA og Løgumkloster Refugium tilbyder i samarbejde en ny type rehabiliteringsforløb for mennesker med eller efter kræft. Opholdet hedder “Energi til livet” og vil hjælpe deltagerne med at finde de ekstra ressourcer og muligheder, vi alle rummer, og som kan hjælpe os gennem svære tider.

Energi til livet er et rehabiliteringsforløb, hvor der er fokus på det at være menneske med eller efter en kræftsygdom. Mange oplever, at livstruende sygdom river gulvtæppet væk under fødderne på dem, og at det kan være vanskeligt at finde fodfæste igen. På dette rehabiliteringsophold er der fokus på de psykologiske og eksistentielle behov, som handler om det at være menneske.

Hvem kan deltage?

Rehabiliteringsopholdet er for mennesker der:

  • Har eller har haft en kræftsygdom
  • Har rehabiliteringsbehov svarende til kursets formål pga. gener efter sygdom og/eller behandling
  • Kan deltage aktivt i forløbet med at afprøve metoder inden for kunst, oplæg i plenum, gruppesamtaler og individuel samtale
  • Kan tale og forstå dansk, da forløbet foregår på dansk
  • Kan tage hånd om egne personlige fornødenheder, da der ikke er mulighed for pleje og behandling hverken på Løgumkloster Refugium eller REHPA. Dog kan man på Løgumkloster Refugium indgå aftale med besøg af hjemmesygepleje, og på REHPA er det muligt at få kontakt til en sygeplejerske.

Læs mere i pjecen “Energi til livet”

Læs mere om REHPA-ophold

Hvornår

Tilbuddet er udviklet i samarbejde mellem REHPA, Løgumkloster Refugium og Syddansk Universitet. Deltagerne vælger selv hvilket sted, de ønsker at søge plads på:

  • Uge 23 – Mandag til fredag den 4.-8. juni 2018 på Løgumkloster Refugium
  • Uge 41 – Mandag til fredag den 8.-12. oktober 2018 på REHPA i Nyborg.

Praktiske forhold

Rehabiliteringsopholdet er gratis. Opholdet er inklusive overnatning i enkeltværelse og forplejning. Man betaler selv egen transport.

REHPA står for visiteringen til begge forløb, og det sker på baggrund af ansøgernes behov. Visiteringen sker den 1. maj og 30. august, og deltagerne får besked om deltagelse umiddelbart herefter.

Der er plads til 20 deltagere på hvert hold.

Sådan bliver man henvist

Ønsker man at søge et ophold, så man bruge dette henvisningsskema og sende det til rehpa.ophold@rsyd.dk

Til top