Spring til hovedindhold

Temadag: Palliativ indsats til børn og unge i Danmark

Hospice Forum Danmark, Fagligt Selskab for Palliationssygeplejersker og REHPA inviterer til den femte temadag om lindrende indsats til familier med børn og unge med livsbegrænsende eller livstruende tilstande. Temadagen holdes torsdag den 6. september 2018 i Vejle.

Temadagen har til formål at sætte fokus på, hvordan den palliative indsats til familier i Danmark kan styrkes og organiseres, at udbrede faglig viden om emnet samt at skabe dialog og netværk.

I år har vi to fantastiske, udenlandske oplægsholdere: Fra England professor og antropolog Myra Bluebond-Langner og fra Norge førsteamanuensis Mary-Elizabeth Bradley Eilertsen. Derudover er der oplæg fra Sundhedsstyrelsen om arbejdet med nye anbefalinger for palliativ indsats til børn og unge i Danmark, erfaringsopsamling fra de børnepalliative teams, m.fl. samt delresultater fra Camilla Lykkes ph.d.-projekt.

Tid og sted

  • Torsdag den 6. september 2018, kl. 9.30-16.00
  • Bygningen, Store Sal, Ved Anlæget 14B, 7100 Vejle.

Program

09.30 Registrering, kaffe/te med croissant

10.00 Velkomst ved arbejdsgruppen

10.15 Henover sommeren 2018 udarbejder Sundhedsstyrelsen ”Anbefalinger for palliativ indsats til børn, unge og deres familier i Danmark” og ”Evaluering af de børnepalliative teams i Danmark, Lukashuset og FamilieFOKUS”. Uddrag af dette arbejde ved Sundhedsstyrelsen

11.15 Pause med kaffe og frugt

11.30 Børn og unge med livstruende og livsbegrænsende sygdomsdiagnoser; ved Camilla Lykke, ph.d.-studerende, Palliativ Forskningsgruppe, Onkologisk Klinik, RH

12.00 Frokost

12.45 Decision making among parents, their children and clinicians in pediatric palliative care; ved ph.d., æresprofessor og antropolog Myra Bluebond-Langner, University College London

14.00 Pause med eftermiddagskaffe og kage

14.30 Resilience: en sundhedsfremmende faktor i støtten til børn, unge og deres familier i tider med krise og tab; ved førsteamanuensis, associate professor Mary-Elizabeth Bradley Eilertsen, Institutt for Samfunnsmedisin og Sykepleie, Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet (NTNU)

15.45 Opsamling og afrunding ved arbejdsgruppen

Tilmelding og betaling

Deltagelse koster 375 kr. inkl. moms, som betales ved tilmelding på http://webpay.sdu.dk/system/bornepal18 senest den 22. august 2018.

De 120 pladser tildeles efter først-til-mølle. Bemærk, at tilmelding er bindende, og beløbet ikke kan tilbagebetales. Det er muligt at sende en kollega, hvis du bliver forhindret.

Arrangør

Arbejdsgruppen Palliativ indsats til børn og unge med livstruende tilstande:

  • Tove Videbæk og Olav Nørgaard, Hospice Forum Danmark
  • Camilla Lykke, sygeplejerske, ph.d.-studerende, Palliativ Forskningsgruppe, Onkologisk Klinik, RH
  • Margit Bjergegaard, sygeplejerske ved Børn og Unge Team for Lindrende Behandling i Region Midt, Fagligt Selskab for Palliationssygeplejersker
  • Steen P. Nielsen, psykolog, Lukashuset, Sankt Lukas Stiftelsen og Det Udgående Hospiceteam samt Kræftens Bekæmpelse
  • Mette Raunkiær, seniorforsker, REHPA, Videncenter for Rehabilitering og Palliation, SDU.
Til top