Spring til hovedindhold

Evidensen af rehabilitering og palliative indsatser til hjertepatienter – en systematisk gennemgang af litteraturen

Projektet skal sikre, at den enkle hjertepatient i fremtiden kun deltager i effektive og evidensbaseret rehabilitering og palliative indsatser.

I dag indgår hjerterehabilitering som en standardiseret del af det danske sundhedssystem. Rehabiliteringsydelserne er primært rettet mod patienter, der lider af en koronar hjertesygdom eller hjerteinsufficiens. For at sikre, at rehabilitering i fremtiden gives til flere og relevante hjertediagnoser, er en systematisk gennemgang af den eksisterende litteratur et afgørende element.

Palliative indsatser er i de sidste år blevet anbefalet i behandlingen af svært syge hjertepatienter. Flere nylige forskningsprojekter har undersøgt palliations effekt til hjertepatienter. Skal man øge implementeringen af palliative indsatser til danske hjertepatienter, er en systematisk gennemgang af denne litteratur yderst relevant.

Projektet vil gennemgå og opsummere evidensen af rehabilitering og palliative indsatser til hjertepatienter. Arbejdet vil ende ud i en samlet rapport til Hjerteforeningen, som vil præsentere projektets konklusion samt udpege de områder med svag/ingen videnskabelig evidens. Projektet foretages i samarbejde med Exeter Universitet i England.

Metode

  • Systematisk review.

Formidling

Rehabilitation for people with cardiac conditions: an overview of systematic reviews
V.L. Joshi, L.H. Tang, A.-D. Zwisler and R.S. Taylor
Physiotherapy, 2019-01-01, Volume 105, Pages e11-e12, Copyright © 2018

Projektgruppe

  • Postdoc Lars Tang, REHPA
  • Professor Ann-Dorthe Zwisler, REHPA
  • Videnskabelig assistent Vicky Joshi, REHPA.

Samarbejdspartner

  • Professor Rod S. Taylor, Exeter Universitet, UK.
Til top