Spring til hovedindhold

Første National Hospicedag 7. september 2023

Har du nogensinde undret dig over, hvad man laver på et hospice? Nu får du muligheden for at blive klogere på hverdagen på et hospice til National Hospicedag.

Torsdag den 7. september 2023 byder Hospice Lederforening Danmark indenfor hos 19 hospicer og to børnehospicer fordelt i hele landet til National Hospicedag. Her kan du møde sundhedspersonalet, få en guidet rundvisning og få et unikt indblik og viden om dagligdagen på et hospice.

Formålet med National Hospicedag er at sprede budskabet om, at et hospice er et specialiseret behandlingstilbud for mennesker med alvorlige og livstruende sygdomme, der har komplekse problemstillinger. Målet er at fremme udviklings- og forskningsmulighederne inden for palliation.

Vi holder dagen for at gøre opmærksom på de danske hospicer, som en aktiv del af sundhedsvæsnet.

Lise-Lotte Andersen, formand for Hospice Lederforening Danmark
National Hospicedag.

Aflive myterne

En af udfordringerne er, at et hospice er mere end blot et sted for gamle mennesker, eller et sted man dør. Faktisk så bliver mellem 20 og 30 procent af alle patienter udskrevet igen.

Et ophold på hospice er gratis for alle, der lider af alvorlige og livstruende sygdomme, der kræver en specialiseret behandling og omsorg. Det er enten en sygehuslæge eller patientens egen læge, der henviser til hospice. Her bliver patienten taget godt hånd om af både læger, sygeplejersker, fysioterapeuter, psykomotoriske terapeuter, psykologer, præster, socialrådgivere og musikterapeuter. Alle med særligt fokus på palliativ indsats.

Døden er ikke et tabu

Hos Hospice Lederforening Danmark sætter de fokus på alt det, et hospice står for – nemlig lindrende behandling, medmenneskelig omsorg og pleje for både patienter og pårørende, samt et højt sundhedsfagligt niveau. De benytter sig af en filosofi om at se på både patienten, de pårørende, livshistorien og den aktuelle situation som helhed. For dem er døden ikke et tabu, men et livsvilkår.

Vil du vide mere om National Hospicedag? Så læs videre i folderen fra Hospice Leder Forening Danmark

Til top