Spring til hovedindhold

OUH’s Udviklingspris 2018 til projekt om videokonsultation til palliative patienter

REHPAs og OUHs projekt om videokonsulation til palliative patienter har modtaget OUH’s Udviklingspris 2018.

OUH’s Udviklingspris 2018 er tildelt et projekt, som undersøger brugen af videokonsultation til palliative patienter. Hovedkræfterne i projektet er Lene Munk, sygeplejerske Palliativt Team Fyn, Karin Dieperink, sygeplejerske, ph.d., lektor, OUH og REHPA,  Dorthe Boe Danbjørg, sygeplejerske, cand.cur., ph.d., OUH og Karen Funderskov, sygeplejerske, cand.cur., REHPA.

Erfaringerne fra projektet viser bl.a., at kontakten mellem patienten og sygeplejerske har været lige så god som ved et fysisk møde. Det har givet forskellige nye muligheder, bl.a for at pårørende kan deltage i en samtale, selv om de opholder sig et andet sted i landet eller er på arbejde.

De positive resultater har betydet, at videokonsultation nu bliver implementeret som et supplerende tilbud til patienterne efter første hjemmebesøg i regi af Palliativt Team Fyn på Onkologisk afdeling på OUH. Det er vurderingen, at videokonsultationen på sigt kan blive implementeret til andre ambulante funktioner på Onkologisk afdeling på OUH.

Læs mere om projektet: Videokonsultationer i den specialiserede palliative indsats

Til top