Spring til hovedindhold

REHPA og Aalborg Kommune under samme tag styrker REHPAs kommunale fokus

REHPAs lokalkontor i Aalborg er ved årsskiftet 2020 flyttet i nye lokaler ved Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune. Det nye ’kontorfællesskab’ skal styrke REHPAs fokus på kommunalt samarbejde og udvikling af rehabilitering og palliation i kommunerne.

Aalborg Kommune prioriterer samarbejdet med forskningsmiljøer højt, og kommunen bidrager aktivt – ikke mindst med væsentlig medfinansiering – til, at der skabes ny viden med henblik på at levere de bedste indsatser til kommunens borgere. Forskningssamarbejdet på forebyggelses- og sundhedsområdet udgår fra Sundheds- og Kulturforvaltningen, og siden årsskiftet er samarbejdet udvidet ved at REHPAs medarbejdere i Aalborg nu har kontorer sammen med kommunens medarbejdere i forvaltningen.

I Sundheds- og Kulturforvaltningen håber man at det nye ’kontorfællesskab’ med REHPA kan styrke indsatsen i forhold til det borgernære arbejde med rehabilitering og palliation og i samarbejdet om udvikling af ny viden.

Der er ingen tvivl om, at der på flere områder mangler relevant og anvendelig viden til brug for den kommunale opgaveløsning. Og der er også områder, hvor der faktisk findes viden, men hvor denne viden ikke er kendt og derfor ikke bruges i kommunerne. Vi håber meget, at vi ved at bo i samme hus kan skabe synergier mellem videncenterets arbejde og forvaltningens.

Tine Curtis, forskningschef ved Aalborg Kommune

REHPA og Aalborg Kommune har allerede igangsat samarbejde om et forskningsprojekt, der kan give viden om, hvilke behov socialt udsatte borgere kan have i livets sidste fase. Projektet Håb og behov ved socialt udsattes livsafslutning gennemføres af postdoc Vibeke Graven fra REHPA

Med det nye kontorfællesskab med Aalborg Kommune ønsker REHPA at få større viden om kommunal praksis, om behovet for viden i kommunerne, og om hvordan den kommunale praksis udvikles på baggrund af ny viden.

En stor del af praksis vedrørende rehabilitering og palliation foregår i kommunerne, og det er derfor vigtigt for REHPA også at have en tæt kommunal tilknytning. Vi ser frem til at samarbejde med Aalborg Kommune og få erfaringer, som kan sættes i spil i forhold til udbygning af vores aktiviteter og samarbejder med kommuner i hele landet om rehabilitering og palliation til gavn for mennesker med livstruende sygdom.

Ann-Dorthe Zwisler, videncenterchef ved REHPA

REHPA Aalborg – adresse

REHPA, Videncenter for Rehabilitering og Palliation
Aalborg Kommune, Sundheds- og Kulturforvaltningen
Danmarksgade 17, 1. sal
9000 Aalborg
Find vej til REHPA Aalborg via Google Maps

Til top