Spring til hovedindhold

OUH tilbyder videokonsultationer til uhelbredeligt syge

OUH skifter telefonsamtalerne ud med videokonsultationer, så patient, pårørende og fagpersonale kan se hinanden.

Et forskningssamarbejde mellem REHPA og OUH har undersøgt, om videokonsultationer i den specialiserede palliative indsats kan give en forbedret, patientcentreret og tillidsfuld kommunikation mellem patienter, pårørende og sundhedsprofessionelle, og resultatet har været tydeligt. Videokonsultationer giver bedre kvalitet og kommunikation for både patienter, pårørende og sundhedsprofessionelle.

På Fyn er videokonsultationerne nu gået fra projektplan til drift, så det bliver et fast tilbud til de familier, der bliver tilknyttet Palliativt Team Fyn.

Forsker og projektleder Karin Dieperink fra REHPA er meget tilfreds med, at det er lykkedes at implementere projektet så hurtigt, og hun håber, at andre regioner og hospitaler vil lade sig inspirere af de gode erfaringer fra REHPA og OUH.

Almindeligvis kan der gå flere år før forskningsresultater implementeres i klinisk praksis. Men dette projekt har fra starten givet så meget mening for både professionelle og familier, så der har været den fornødne vilje til at ændre praksis.

Karin Dieperink

Projektet om videokonsultationerne blev tidligere på året belønnet med OUHs Udviklingspris 2018

Læs mere om videokonsultationerne

Til top