Hvordan skal rehabilitering og palliation koordineres hos mennesker med livstruende sygdom? Hvordan håndterer mennesker livstruende sygdom? Og hvad taler vi egentlig om, når vi taler om koordinering af rehabilitering og palliation?
Disse spørgsmål og mange flere har været grundigt belyst og diskuteret på efterårets uddannelsesforløb på Syddansk Universitet, hvor 18 fagprofessionelle har deltaget. I foråret 2019 bliver der igen mulighed for at følge uddannelsen. Det er masteruddannelsen i rehabilitering på SDU, der udbyder forløbet som et enkeltfagsmodul på masteruddannelsen.
Det er tydeligt, at modulet udfylder et væsentligt behov hos fagprofessionelle. Politikere, fagpersoner og brugere formulerer i stigende grad behov for at koordinere rehabilitering og palliation, som de fagprofessionelle skal imødekomme – og det kræver nytænkning.
siger studieleder Jette Thuesen, REHPA og MR og fortæller videre, at det i sig selv er udviklende, når fagprofessionelle mødes på tværs af fag, sektorer, og rehabiliterende og palliativ praksis.
Ifølge de studerende er det en ekstra og vigtig gevinst, som de ikke havde forventet.
Uddannelsen starter 1. februar og forløber over 4 dage henover foråret fulgt op af en case-rapport.
Læs mere om uddannelsen på www.sdu.dk (uddannelsen optager ikke længere studerende, 2022)