Spring til hovedindhold

Nyhedsbrev

Vi holder dig opdateret om ny forskning og viden inden for rehabilitering og palliation via REHPA Nyt: Nyhedsbrevet, som vi udsender ca. 10 gange årligt.

Tilmeld dig REHPAs nyhedsbrev med navn og e-mail

Læs tidligere nyhedsbreve

2024

REHPA nyt, 19. marts 2024

REHPA nyt, 28. februar 2024

REHPA nyt, 31. januar 2024

2020

Nyt fra REHPA, 15. december 2020
Vi ønsker glædelig jul med ny kortlægning af den kommunale palliative indsats og meget mere fra felterne rehabilitering & palliation

Nyt fra REHPA, 12. november 2020
Senfølger & COVID-19. REHPA søger Leder af videndeling, dokumentation og myndighedsbetjening. Forskning i praksis. REHPA & Holbæk Sygehus

Nyt fra REHPA, 8. oktober 2020
Læs seneste nyt om rehabilitering og palliation

Nyt fra REHPA, 11. september 2020
Ny kortlægning af rehabilitering til mennesker med Parkinsons. DEFACTUM og REHPA i forskningssamarbejde. Nye visitationskrav for COVID-19-ophold

Nyt fra REHPA, 28. august 2020
Kritik fra Rigsrevisionen. Video fra seminar om pårørende. Forløb for hjertestopoverlevere og deres pårørende

Nyt fra REHPA, august 2020
Ny formand i Advisory Board. Eksistens i rehabilitering. Deltag online i workshop om pårørende. Film om REHPAs forskningsklinik.

Nyt fra REHPA, 2. juli 2020
Ny rapport om forsknings- og erfaringsbaseret rehabilitering til kræftpatienter. Hjælp os med kontakt til mennesker, der har behov for rehabilitering efter COVID-19

Nyt fra REHPA, 26. juni 2020
REHPA-forløb for mennesker med atrieflimren. REHPA-forløb for mennesker efter COVID-19. Uddannelse skal understøtte seksuel rehabilitering.

Nyt fra REHPA, 16. juni 2020
COVID-rehabilitering. REHPA er genåbnet for forløb. Masterkursus i rehabilitering og palliation.

Nyt fra REHPA, 13. maj 2020
COVID-19 og rehabilitering. Værktøjer og eksemplar på kommunal rehabilitering i en corona-tid. Fysioterapi og ergoterapi til mennesker smittet med COVID-19

Nyt fra REHPA, 27. april 2020
COVID-19: rehabilitering og palliation. Pårørende og efterladte til mennesker i karantæne/isolation. Indlæg fra EAPC om COVID-19

Nyt fra REHPA, 3. april 2020
Videndeling om COVID-19 og palliation. Link til værktøjer. Aktuelle puljer til forskning.

Nyt fra REHPA, 31. marts 2020
REHPA årsrapport 2019. Formandsskifte i REHPA Advisory Board. Åben for ansøgninger til REHPA-forløb.

Nyt fra REHPA, 27. marts 2020
COVID-19 og palliativ indsats. Rewiev om COVID-19 og palliation. Forskningsmidler til forskning i COVID-19.

Nyt fra REHPA, februar 2020
Tema om pårørende til mennesker med livstruende sygdom. Ny kortlægning. Indbydelse til seminar. REHPA-ophold for par, hvor begge har kræft.

2019

Nyt fra REHPA, december 2019
Livsfortællinger som rehabilitering. Se oplæg fra workshop om rehabilitering til mennesker med hæmatologiske kræftsyge. Netværksmøder og workshops.

Nyt fra REHPA, november 2019
Fokus på ernæringsrehabilitering. Ny klinisk retningslinje i UK. Palliation til urfolk/oprindelige folk.

Nyt fra REHPA, september 2019
Nyt materiale hjælper mennesker med og efter kræft tilbage på arbejde. Ulighed i palliation. Workshop om rehabilitering til mennesker med hæmatologisk kræftsygdom.

Nyt fra REHPA, august 2019
Store forskelle i adgangen til SPI. Manglende data påvirker monitorering af hjerterehabilitering. REHPA-ophold for mennesker med uhelbredelig kræft. Nye udgivelser og spændende arrangementer.

Nyt fra REHPA, juli 2019
Opdateret Palliativguide. Hent inspiration i innovativ forskningstilgang. Seminar med professor Sarah Dean om rehabilitering.

Nyt fra REHPA, juni 2019
Nyt notat om eksistentielle aspekter i rehabilitering og palliation. Indbydelse til temadag om palliativ indsats for børn og unge. Flot anerkendelse af dansk forsker på EAPC 2019 i Berlin.

Nyt fra REHPA, maj 2019
Evaluering af En værdig død i kommunerne. Få vejledning ved David Clark. Hverdagslivet med Multiple Sclerose.

Nyt fra REHPA, nr. 2 marts 2019
Ulighed og manglende sammenhænge. REHPA årsrapport. Nyt om demens og rehabilitering. Netværksmøde om unge og kræft.

Nyt fra REHPA, nr. 1 marts 2019
Nyt notat: Kræft, rehabilitering og arbejde. REHPA inviterer til to workshops i april. Mennesker med MPN har risiko for angst og depression.

Nyt fra REHPA, januar 2019
REHPA bliver selvstændigt center på OUH. Deltagere søges til interview om Multiple Sclerose. Social ulighed i rehabilitering og palliation.

2018

Nyt fra REHPA, december 2018
SPICT™-skema oversat til dansk og danske forhold. Netværksmøde om rehabilitering til unge kræftpatienter. Netværksmøde for patientforeninger. Fokus på rehabilitering til unge mænd.

Nyt fra REHPA, november 2018
Nyt notat om rehabilitering til unge med kræft. Deltag i workshop med Arthur Frank. Telemedicinske hospicepladser i DK.

Nyt fra REHPA, oktober 2018
Se eller gense Karen la Cours professortiltrædelse. Workshop med Arthur Frank. Ny rapport om aktivitet, kræft og livskvalitet i eget hjem. Behov for palliativ indsats ved diagnosetidspunkt.

Nyt fra REHPA, september 2018
Opdateret vejledning om palliation. Ophold til mennesker med HIV. Helle Timm som lungehelt. Kompetenceudvikling understøtter implementering.

Nyt fra REHPA, august 2018
Faglig festdag hos REHPA, spændende temadage og podcast i Palliative Medicine.

Nyt fra REHPA, sommer 2018
Se oplæg fra seminar om Cicely Saunders. Tilmelding til temadag om palliation til børn og unge. Podcast om kræftrehabilitering. Hjertesyge indvandrere får ikke samme rehabilitering som etniske danskere.

Nyt fra REHPA, juni 2018
Rehabilitering til borgere med demens udfordrer personalet. Se oplæg om rehabilitering til unge kræftpatienter. Tilmeld dig temadag om ‘total pain’. Spændende arrangementer på vej i efteråret – reserver datoerne allerede nu.

Nyt fra REHPA, maj 2018
REHPA årsrapport 2017 gør status og peger på samarbejde på tværs. Seminar om ‘total pain’ og helhedsorienteret lindring i praksis. 20-årige får også kræft, men de når sjældent frem til rehabilitering i kommunen. CopenHeart: Patienter og pårørende tolker forskningsresultater.

Nyt fra REHPA, april 2018
Palliation fra første dag og rehabilitering til den sidste. Rehabilitering som enkeltfag eller valgfag på master og kandidat. Workshop om unge og kræft. Se film fra temadag om søvn til kræft- og hjertepatienter.

Nyt fra REHPA, marts 2018
Karen la Cour ny professor hos REHPA. Se film fra REHPA-seminar om koordinering af rehabilitering og palliation. Nyt notat om Arkitektur & lindring. Samarbejde mellem REHPA og Løgumkloster Refugium om rehabiliteringsophold.

Nyt fra REHPA, februar 2018
Mindeord for Tom Andersen Kjær. Ny rapport om rehabilitering og palliation til mennesker med hjerte-kar-sygdomme. Forløbsprogram for rehabilitering og palliation i forbindelse med kræft er sendt i høring.

Nyt fra REHPA, januar 2018
REHPA-ophold for mennesker med hjernetumor. Temadag om søvn. Omgivelser og rammer har betydning for rehabiliteringen.

2017

Nyt fra REHPA, december 2017
Kræftrehabilitering i DK er nået langt, men der er stadig plads til forbedringer. Palliation til børn. Ophold for mennesker med hoved-hals-kræft. Seminar om rehabilitering og palliation. Temadag om alternativ behandling.

Nyt fra REHPA, november 2017
Snoren er klippet og de skønne værelser på REHPA er i brug. Besøg sundhedsarkitektur på Fyn og Østdanmark. Film fra seminar om hospice 25 år i DK. Flot afslutning på CopenHeart.

Nyt fra REHPA, nr. 2 oktober 2017
Kom på besøg i sundhedsarkitekturen. Anbefalinger for palliativ indsat og til hjertepatienter. Mød internationale eksperter i hjerterehabilitering.

Nyt fra REHPA, nr. 1 oktober 2017
Invitation til mini-seminar og åbning af REHPAs værelsesfløje. Skrivekursus dec. 2017 åben for ansøgning. Ny evaluering af skrivekursus for kræftramte. Spændende arrangementer.

Nyt fra REHPA, september 2017
Invitation til fejring af hospice 25 års jubilæum i DK. Netværksmøde om satspuljeprojekterne. Ledige pladser for myelomatosepatienter. Sammenhæng mellem støttende pårørende og forekomsten af angst og depression hos hjertepatienter.

Nyt fra REHPA, nr. 2 august 2017
REHPA søger professor i rehabilitering. International workshop om narrativ medicin. Flot åbning af Det Nationale Sorgcenter.

Nyt fra REHPA, nr. 1 august 2017
Rehabilitering målrettet myelomatosepatienter. Patientuddannelse til hjertepatienter. Sorgvejviser afløser Sorgstøtteguiden.

Nyt fra REHPA nr. 2 juni 2017
Se film fra REHPAs åbning. Podcast om palliation. Invitation til temadag om palliation til børn og unge. Ny webside til kræftpatienter.

Nyt fra REHPA, nr. 1 juni 2017
Nyt notat om dødssted i DK. Ny guide til screening af angst og depression. Følg REHPA-åbning og professortiltrædelser via livestream.

Nyt fra REHPA, maj 2017
Læs REHPAs årsrapport 2016 og besøg vores nye website. Indbydelse til REHPA åbning 9. juni. REHPA-ophold for myelomatosepatienter.

Nyt fra REHPA, april 2017
Nye tal om dødssted og dødsårsager for børn og unge. REHPA søger forsker til Aarhus. Ledige pladser til rehabilitering i Nyborg.

Nyt fra REHPA, marts 2017
Nyt notat om rehabilitering og palliation i tværsektorielle aftaler. Master i rehabilitering videreføres af REHPA. Ny app skal understøtte palliation i praksis.

Nyt fra REHPA, februar 2017
Lukashuset skaber flotte resultater. REHPA søger forsker. Tilbud til unge kræftpatienter.

Nyt fra REHPA, januar 2017
REHPA søger nye kollegaer. Rehab til unge kræftpatienter. Den nordiske specialistuddannelse er åben for ansøgninger.

2016

Nyt fra REHPA, december 2016
Helle Timm genindtræder i sit professorat. Ny rapport om rehabilitering og palliation. Netværksmøde for patientforeninger.

Nyt fra REHPA, oktober 2016
Vigtigt holdningspapir om palliation til mennesker med hjertesygdom. Temadag om palliation til børn blev en stor succes.

Nyt fra REHPA, september 2016
Ny rapport om opioidforbrug i DK. Kortlægning af kræftrehabilitering på hospitaler. Kan ord og sprog lindre under sygdom?

Nyt fra REHPA, nr. 2 august 2016
REHPA søger nye kollegaer. Streaming af oplæg om rehabilitering. Ny evaluering af Livsrum viser stor tilfredshed.

Nyt fra REHPA, nr. 1 august 2016
Konference-rapport om rehabilitering og kræft. Evaluering af “Aalborg-modellen”: patienter og pårørende er i fokus. Anbefalinger for kompetencer for præster i det palliative felt.

Nyt fra REHPA, maj 2016
Ann-Dorthe Zwisler bliver centerleder for et samlet REHPA. Læs REHPA årsrapport 2015.

Nyt fra REHPA, februar 2016
Nyt navn og nyt logo: REHPA. Mød REHPAs rådgivende styregruppe og Advisory Board.

REHPAs persondatapolitik

Når du abonnerer på REHPAs nyhedsbrev, registrerer vi din mailadresse og dit navn, som du har afgivet, da du tilmeldte dig.

Vi bruger oplysningerne til at sende dig nyhedsbrevet og til at lave statistik på abonnenternes anvendelse af nyhedsbrevets indhold. Enkelte medarbejdere hos REHPA har adgang til listen over abonnenter.

Oplysningerne om de enkelte abonnenter videregives ikke, og oplysningerne slettes med det samme, hvis du opsiger dit abonnement.

Opsigelse kan ske direkte fra ethvert nyhedsbrev via et link i bunden. Du kan også henvende dig til rehpa.web@rsyd.dk for at blive slettet eller få mere information om nyhedsbrevet og vores persondatapolitik.

Til top