Formålet med projektet er at udvikle og evaluere et sektor-integreret palliativt patientforløb for mennesker med én eller flere livstruende sygdomme. Patientforløbet indebærer tættere samarbejde mellem Palliativ Enhed og kommuner samt overgang til specialiseret palliativ indsats efter behov – uanset diagnose.
Andelen af personer, der lever med én eller flere kroniske livstruende sygdomme, er stigende.
Patienterne og deres pårørende er belastede af sygdom og har forringet livskvalitet. Palliativ indsats har som formål at bedre livskvalitet, når helbredelse ikke er mulig, og den specialiserede palliative indsats har historisk set været forbeholdt patienter med kræft fremfor patienter med behov. Livstruende sygdom medfører kontakt med forskellige sundhedspersoner og sektorer, og den manglende sammenhæng betyder, at der sjældent bliver kastet et samlet blik på patientens prognose og behov for lindring.
Det palliative patientforløb udvikles i samarbejde mellem Palliativ Enhed på Amager og Hvidovre Hospital, Høje Taastrup Kommune, Københavns Kommune, patienter og pårørende og evalueres derefter i en randomiseret kontrolleret pilotfase. Pilotfasen tester gennemførlighed og effektpotentiale og ved gunstige resultater vil indsatsen blive evalueret i et fuldt randomiseret kontrolleret forsøg.
Projektet er støttet af Novo Nordisk Fonden.