Arbejdsrettet rehabilitering: Forsknings- og udviklingsbaseret materiale støtter borgere, der har eller har haft kræft, når de skal tilbage i arbejdslivet. Læs mere og bestil materialet her.
At vende tilbage til sit arbejde efter sygdom er for mange mennesker en vigtig del af livet og af rehabiliteringen. Men ofte er det svært både for det menneske, der skal starte på arbejde igen, og også for kollegaerne og for lederen. Der kan melde sig mange spørgsmål af både personlig, samarbejdsmæssig og lovgivningsmæssig art, og man kan være usikker på, hvor man finder svar og hjælp. Derfor har REHPA og Center for Kræft og Sundhed i Københavns Kommune udarbejdet et materiale om at vende tilbage til arbejde under eller efter en kræftsygdom. Materialet er udarbejdet som en folder målrettet til sundhedsprofessionelle og en boks med tre foldere målrettet borgere og deres arbejdsplads.
Materialet er sendt til rehabiliteringsenheder i alle landets kommuner i september 2019, hvor bl.a. kræftkoordinatorer vil sørge for at give boksen til den borger, der skal tilbage på arbejdet under eller efter en kræftsygdom. Borgeren skal så selv give en folderen videre til sine kollegaer og leder.
Boksen indeholder tre foldere, hvor den ene folder henvender sig til borgeren, der skal tilbage på arbejde. De to andre foldere henvender sig til vedkommendes leder og kollegaer.
Folderen til sundhedsfaglige, der arbejder med borgere, der har eller har haft kræft, gennemgår vigtige regler og begreber i forhold til tilbagevenden til arbejde og giver gode råd om, hvordan man støtter borgeren i processen.
Materialet kan bestilles gratis hos Center for Kræft og Sundhed København på https://kraeft.kk.dk/artikel/bestil-materiale
Materialet er udarbejdet i et samarbejde mellem REHPA og Center for Kræft og Sundhed i Københavns Kommune og er baseret på et forskningsprojekt i REHPA samt kliniske erfaringer fra begge organisationer.
Materialet har fokus på at vende tilbage til arbejdet under eller efter en kræftsygdom, men mange af informationerne er også relevante, når mennesker med andre livstruende sygdomme end kræft skal tilbage på arbejde.