REHPA har taget initiativ til et nyt netværk for medarbejdere i kommunerne, der arbejder med rehabilitering til mennesker med livstruende sygdomme.
REHPA driver en række forskellige netværk og understøtter også eksterne, eksisterende netværk. I september 2024 tog REHPA initiativ til et nyt netværk; Netværk om rehabilitering i kommunerne.
I vores andre netværk oplever vi, at der bliver bygget bro mellem deltagerne. Deltagerne får inspiration fra oplæg. Samtidig bliver de inspireret af hinanden, får nye måder at løse udfordringer i hverdagen, og der bliver genereret ny viden ved netværksmøderne
– Vi synes, der manglede et sted, hvor fagprofessionelle, der arbejder med rehabilitering i kommunerne til mennesker, der lever med livstruende sygdom, kunne mødes på tværs af geografier og funktioner for at diskutere udfordringer og løsninger. Ved at arbejde i netværk kan vi gøre viden let tilgængelig og relevant for den lokale kontekst. I vores andre netværk oplever vi, at der bliver bygget bro mellem deltagerne. Deltagerne får inspiration fra oplæg. Samtidig bliver de inspirerede af hinanden, får nye måder at løse udfordringer i hverdagen, og der bliver genereret ny viden ved netværksmøderne, siger Jette Thuesen, lektor ved REHPA og én af tovholderne for netværket.
Udvalgte fagpersoner deltog i et indledende møde. Her diskuterede de, hvordan et netværk med fokus på kommunal rehabilitering til mennesker med livstruende sygdomme kan være relevant.
På mødet kom der flere emner på bordet. Blandt andet hvordan man i arbejdet med mennesker med livstruende sygdomme arbejder på tværs af paragraffer. Der blev også talt om, hvordan fagprofessionelle skal håndtere, at der bliver flere og flere multisyge borgere – og hvordan man som rehabiliteringsfagperson kan arbejde med de palliative behov.
En af deltagerne sagde:
– Hvad gør vi, når ikke alle skal have den samme indsats, hvor nogen skal have mere, og andre skal have lidt mindre? Kan vi dele erfaringer om, hvordan vi løser de problemstillinger, vi oplever i hverdagen, og kan velfærdsteknologi have en rolle her?
Deltagerne diskuterede også, hvor meget et netværk kan gå på tværs af diagnoser. Annette Rasmussen, der er leder af REHPA Forskningsklinik sagde:
– Mange rehabiliteringsbehov går på tværs af diagnoser, derfor kan det være relevant at se på, hvilke livsbetingelser mennesker med livstruende sygdom har. Men andre behov er diagnosespecifikke. Det er en balance, vi er nødt til at tage hensyn til i et netværk. Vi er også opmærksomme på betydningen af at være ansat i en stor kommune kontra i en mindre, og hvilke udfordringer og muligheder det giver. Men vores erfaring er, at deltagere har glæde af at være en del af vores netværk, uanset hvilken størrelse kommune de kommer fra, eller hvilken diagnosegruppe de arbejder med i deres hverdag.
Første møde i netværket er fastsat til den 15. november 2024 fra 9.30-15.00. Her bliver temaet ’Livet med livstruende sygdom – eksistens, værdier, mål og håb’. Det er gratis at deltage i netværket, hvor der er plads til max 50 deltagere.
Nærmere information om indholdet følger.
Du kan læse mere om netværket, og se hvordan du tilmelder dig på netværkets side på rehpa.dk
Netværkets første møde er udviklet i samarbejde med: