Dansk Palliativ Database har netop udgivet deres årsrapport. Den viser, at 82 % af de patienter, der er henvist til en specialiseret palliativ indsats, får kontakt med det specialiserede niveau, inden dør eller bliver for dårlige til at modtage indsatsen.
1. juni 2021 fik REHPA ny videncenterchef. Ane Bonnerup Vind, speciallæge i samfundsmedicin, har lovet at give sig selv tid til at være nysgerrig og stikke en finger i joden, inden hun kommer med for mange nye ideer.
Mai-Britt Guldin, cand.psych., ph.d. er ny forskningsleder hos REHPA. Hun skal være med til at sætte den strategiske retning for REHPAs forskning fremover.
Op til hver anden patient, der får amputeret et ben, dør inden, der er gået et år. Alligevel halter det med vejledninger og ensretning i den lindrende behandling og rehabiliteringen til patienterne.
Efter seks år for bordenden i REHPA har Ann-Dorthe Zwisler givet stafetten som videncenterchef videre. Nu vil hun have større fokus på hjertepatienterne og forskningsbaseret udvikling af det nære sundhedsvæsen.
Se videoerne af oplæggene og download præsentationerne fra REHPAs webinar om brobygning og sammenhænge mellem specialiseret og basal palliativ indsats den 20. maj 2021.
REHPA har udgivet den danske oversættelse af den kendte bog ’Watch with me’ af hospicebevægelsens ophavskvinde Cicely Saunders.
REHPA, Odense Universitetshospital og Klinisk Institut, Syddansk Universitet ansætter cand.psych., ph.d. Mai-Britt Guldin (51) som professor i rehabilitering og palliation. Hun bliver samtidig forskningsleder for REHPA.
Ny kortlægning af den specialiserede palliative indsats i Danmark giver en status over det specialiserede palliative niveaus organisering, struktur, målgrupper og indsatser.
For anden gang laver REHPA en kortlægning af kræftrehabiliteringen i Danmark. Første kortlægning blev gennemført i 2017, for at følge udviklingen i kræftrehabiliteringen på hospitalsniveau og kommunalt niveau.