Spring til hovedindhold

Værdighed ved livets afslutning

Kurset er støttet af donationsmidler til Hospice Limfjord med et ønske om
at udbrede den viden og erfaring, som hospice har oparbejdet.

Målgruppe

Kurset er for social- og sundhedshjælpere, der beskæftiger sig med alvorligt syge og døende samt deres pårørende.

Kurset

Undervisningen tager udgangspunkt i et basalt palliativt niveau og bygger på social- og sundhedshjælperens egne kompetencer indenfor faget.

På kursets første dag får social- og sundhedshjælperen viden om, hvad palliation er, og hvordan man observerer og lindrer den palliative borger i den terminale fase og de sidste levedøgn.

På kursets anden dag får social- og sundhedshjælperen viden om åndelig og eksistentiel omsorg. Der introduceres til arbejdet med borgeren ud fra en livshistorisk tilgang, samt viden og forståelse for kostens betydning i den palliative fase. Til slut lægges der vægt på samarbejde og kommunikation med pårørende.

Formål med kurset

At styrke social- og sundhedshjælperens kompetencer indenfor pleje og om-sorg til mennesker, der befinder sig i livets afsluttende fase.

Undervisningen skal fremme borgerens muligheder for at opleve gode palliative forløb i eget hjem og/eller på plejecenter.

Se skema for de to kursusdage i pdf-filen

Praktisk information

Undervisere på kurset er det tværfaglige personale på Hospice Limfjord, som alle har stor viden og erfaring indenfor arbejdet med alvorligt syge, døende og pårørende.

Antal deltagere: Max 25

Tilmelding senest den 1. oktober 2023.

Tilmelding foregår via vores hjemmeside www.hospicelimfjord.dk

OBS! tilmeldingen er bindende.

Til top