Spring til hovedindhold

Samtaler om døden – psykologens perspektiv

Skal vi tale om døden? Eller skal vi helst lade være? Og hvis vi så skal, hvorfor skal vi gøre det, og hvordan skal det gøres? Hvornår er det passende og meningsfuldt? Og hvem skal vi tale om døden med? Der er som regel mange (og store) spørgsmål, når det handler om døden, og ofte meget få svar.

Gennem mere end 20 år har Bo Snedker Boman arbejdet med alvorlig sygdom, med døende og deres familier og de ansatte.

Et arbejdsliv med mange ord om sygdom og død, om sorg og sjæleve. De mange lærerige samtaler har rejst et afgørende og stort spørgsmål hos ham: Gør vi altid godt, når vi (der lige nu er raske) sætter samtaler med dem (der lige nu er syge) i gang? I aftabuiseringens hellige navn må man ikke lade noget ligge, lade noget forblive i tavshed – der skal tales om det!

Intentionen er så givet både venlig og imødekommende – men indeholder også en risiko for intimidering og kolonialisering af andre menneskers måde at være tænkende og følende væsner på. Det handler hans oplæg om – og han ser frem til en god debat!

Om Bo Snedker Boman

Bo Snedker Boman er psykolog og har gennem 20 år været ansat på kræftafdelinger i det offentlige sundhedsvæsen. I dag er han privatpraktiserende nord for København. Han underviser og superviserer på hospices, hospitaler og i almen praksis. 

Bo er desuden repræsentantskabsmedlem i Landsforeningen Liv&Død.

Praktisk information

Medlemmer hos Landsforeningen Liv&Død får 20 % rabat på foredragene. Er du medlem? Skriv til info@livogdoed.dk og få tilsendt en rabatkode.

Tilmeld dig på Landsforeningen Liv&Døds hjemmeside

Læs om hele foredragsrækken

Til top