Spring til hovedindhold

Flot start på arbejdet med national PRO og hjerterehabilitering

Mandag den 18. juni 2018 lød startskuddet for arbejdet i den nationale kliniske koordinationsgruppe for PRO og hjerterehabilitering. Repræsentanter fra alle fem regioner, fra kommuner og alle relevante organisationer inden for hjerterehabilitering var samlet til workshop for i fællesskab at starte det nationale PRO arbejde for mennesker, der har brug for hjerterehabilitering i Danmark. Arbejdet skal munde ud i systematisk brug af PRO data i Danmark på hjerterehabiliteringsområdet.

Professor, centerleder Ann-Dorthe Zwisler byder som formand for arbejdsgruppen velkommen til workshoppen om implementering af PRO på hjerterehabiliteringsområdet.


Sanne Jensen præsenterer PRO-sekretariatet.


Introduktion til opgaven og dagens program ved Sune Borregaard, som var facilitator på workshoppen.


Specialeansvarlig overlæge Claus Tveskov fra OUH, Svendborg taler om erfaringer med PRO og sundhedsdata.


Ledende overlæge Ulla Geertesen fra OUH holder inspirationsoplæg om erfaringer med arbejdet med PRO på prostatacancer-området. Ulla Geertsen har bl.a. arbejdet med PROM og understøtter, hvordan patientrapporterede oplysninger kan give bedre kommunikation mellem patient og behandler.


Hvad er PRO

PRO-data er patientens svar på spørgeskemaer om deres helbredstilstand, som patienten selv udfylder. Svarene kan anvendes i mødet mellem patient og sundhedsfaglig. PRO-data handler om patientens helbredstilstand, herunder det fysiske og mentale helbred, symptomer, livskvalitet og funktionsniveau.

Læs mere om National PRO på sekretariatets hjemmeside: http://pro-danmark.dk/da

Til top