Spring til hovedindhold

Konference: Ældre uden nære relationer

At have nære venner og familie er en afgørende ressource i alderdommen, da ældre mennesker uden nære relationer befinder sig i en særligt sårbar position. Dels er de i øget risiko for ensomhed. Dels får de i mindre grad opfyldt deres behov for hjælp og støtte, da de ikke har nogen til at tale deres sag og drage omsorg for sig i det daglige.

Hvor henter ældre mennesker hjælp, støtte og omsorg, når de ikke har en partner – eller børn? Hvad gør de, hvis det gennem livet har været svært at opbygge eller fastholde et netværk af venner og familie, eller hvis netværket er smuldret? Hvor kan de opleve selv at bidrage, inspirere, give kærlighed og hjælp og alt det, man gerne deler med sine nærmeste?

Vi hører sjældent om ældre uden nære relationer. Det skal konferencen være med til at ændre på.

Fonden Ensomme Gamles Værn støtter forskning, formidling, social udvikling og fælleskaber. Arbejdet rettes mod at udbrede viden om, forebygge og nedbringe ensomhed i alderdommen, og fonden har et særligt fokus på de ældre, som har mindst økonomisk og socialt. Indlæggene på konferencen afspejler bl.a. projekter, der har fået støtte fra fonden i de seneste år.

Konferencen henvender sig til sociale organisationer og institutioner, til kommunale ledere og praktikere, til politikere, frivillige, ældrerådsmedlemmer og forskere – og til andre, der er interesseret i viden om livet, når vi bliver ældre, og om indsatser til forbedring af vores sociale liv med hinanden.

Program

Se programmet i PDF om konferencen

Tilmelding

Det koster 1.100 DKK at deltage. Speciale- og ph.d.-studerende deltager for 300 DKK.

Tilmelding via Conference Manager senest den 1. oktober 2023

Til top